Lær rutiner for hudpleje som en professionel!

Kickstart dagen ved at give din hud det bedste fra badeværelseshylden. I denne vejledning, vil vi se på hudpleje, lag for lag. Hvilken rolle spiller pH-værdi? Hvornår skal du bruge de forskellige produkter?

Og hvad med kosttilskud? Kan en lille pille booste din huden?

Gør dig klar til at læse om alt, hvad din hud har brug for, og til sidst giver vi dig det bedste tip til at “snyde” lidt.

Læs også: Hvordan reduserer jeg rynker under øynene?

Derfor er rækkefølgen så afgørende

Din badeværelseshylde kan være fyldt med forskellige produkter og midler til din hud. Men hvad du måske ikke er opmærksom på, er hvor vigtigt det er at fjerne hudpleje i den rigtige rækkefølge.

Hvis du ikke følger den korrekte hudplejerutine, kan det få konsekvenser:

 • Produktene trænger ikke ordenlig ind i huden. Dette kan ske, hvis du anvender tynde, flydende eller vandbaserede produkter oven på tykke og fedtede cremer. De tunge produkter sætter sig som en film på huden og forhindrer de lettere produkter i at trænge ind.
 • De modvirker hinanden: Da nogle aktive ingredienser er beregnet til at blive anvendt separat, kan resultatet være, at produkterne deaktiverer hinanden, dvs. at en uønsket kemisk reaktion finder sted. Din hud får ikke potentialet i hudplejeprodukterne.
 • Du kan skade din hud: Hvis du ikke sætter produkterne i den rigtige rækkefølge og følger en god hudplejerutine, kan du forårsage mere skade end gavn for huden. For eksempel kan brug af serum oven på olier gøre huden tør og dehydreret, da den ikke får nok fugt. Derfor bør du på ingen måde anvende serum over solcreme, da dette reducerer beskyttelsen og kan forårsage ældning tidligere.

Fire bud for god hudplejerutine 

Dette er den rigtige rækkefølge, når det kommer til at erhverve gode hudplejerutiner:

 • Fra tyndest til tykkest: Arbejd dig op til det tungeste produkt. Start med de mest vandbaserede produkter, såsom serum, toner og essenser. Påføre derefter tungere og mere fugtighedbaserede produkter, såsom cremer og olier, efterfulgt af solcreme om foråret / sommeren.
 • Vandbaseret før oliebaseret: Olie og vand kan ikke blandes. Olie kan forhindre vand i at trænge ind i huden. Det betyder, at du først skal anvende vandbaserede produkter. Lad dem trænge ind i huden, og påføre derefter oliebaserede produkter ovenpå.
 • Lavest til højest pH: Hvis du bruger aktive ingredienser, er det vigtigt at kende den omtrentlige pH-værdi for produkterne og gå fra laveste til højeste. Syreprodukter (pH 3,0 til 4,0) skal altid påføres før de er mere neutrale (pH 5,0 til 7,0). Bland ikke lav og høj pH. Dette er vigtigt for, at ingredienserne fungerer optimalt.
 • Forskellig pH-værdi: En udfordring kan være, at nogle af de tungere, mere cremet produkter indeholder lavere pH-værdier end de lettere, vandbaserede. I sådanne tilfælde vil det være bedst at anvende dem på forskellige tidspunkter af dagen i stedet for at risikere, at ingen af ​​produkterne trænger ordentligt ind i huden.

Kickstart morgenen med rigtig hudplejerutine

 1. Den allerførste ting, du skal gøre, når du vågner, er at give dit ansigt noget frisk, koldt vand. For nogle vil dette være nok. Men det bedste er at bruge et godt rengøringsmiddel. Dette fjerner gamle talg, sved og døde hudceller fra natten. Du bør altid rense din hud både morgen og aften.

Vælg et rengøringsmiddel, der ikke tørrer huden ud og er fri for sulfater. Du er kan rengøre huden to gange i træk, for at fjerne alt snavs.

 1. En god hudplejerutine indebærer også eksfoliering af huden. Dette fjerner døde hudceller og efterlader en dejlig glød. Du kan bruge en silikone rensebørste eller en dejlig skrubbe, som ikke sliber huden.
 1. Når du er gået over huden med en dejlig skrubbe eller silikonebørste, skal du påføre toner på din hud. Dette vil gøre porerne mindre fremtrædende og t-zonen mindre blanke. Derudover fjerner toner overskydende snavs, talg og olie fra hudoverfladen. En toner hjælper dig også med at opretholde den rigtige pH-balance i huden.
 1. Kemisk peeling: Vælg et produkt, der fjerner døde hudceller i dybden. Du kan vælge mellem AHA-syrer, såsom glycolsyre eller mælkesyre, eller BHA-syrer, såsom salicylsyre, eller en kombination. Fælles for dem alle er, at de peeler hudoverfladen. BHA har også den ekstra fordel ved at rense porerne.

Men husk at AHA-syrer også gør huden mere følsom over for solen, mens BHA har lysbeskyttende egenskaber og derfor bedst kan bruges om morgenen.

Fin hud med gode hudpleierutiner
 1. Så var det øjnene. Da huden omkring øjnene ikke har oliekirtler, der holder den fugtig, skal du give denne masse ekstra fugt. Du kan bruge almindelig fugtighedscreme, men helst skal du vælge en creme, der passer til øjnene, dvs. en øjencreme eller et øjeserum – også for at forhindre fine linjer.
 1. Brug et behandlingsserum. Brug et serum, der indeholder aktive ingredienser. L-ascorbinsyre (den aktive form for C-vitamin) er god til antioxidantbeskyttelse og til at lette mørke pletter på huden. Du kan også overveje niacinamid, som også er en antioxidant, der behandler pigmentering, rynker, bumser og rødme.
 2. Fugtighedsserum. Dette trin handler om at give huden lys fugt. Se efter et serum eller essenser, der indeholder fugtgivende ingredienser, såsom hyaluronsyre, glycerin og aloe vera, der trækker vand ind i huden.

Bemærk, at du også kan tage hyaluronsyre i tabletform. Disse vil give masser af fugt til huden indefra og ud.

 1. Ikke alle har brug for fugtighedscreme. Hvis du har fedtet hud, kan du kun gå langt med et serum, en olie eller solcreme. Kig efter en fugtighedscreme, der indeholder fugtgivende ingredienser og har lidt silikone og lugt.
 1. Ansigtsolie. Hvis du vil bruge ansigtsolie, bør dette være det sidste trin i fugtgivningen af ​​din hud. Olie har eksklusive egenskaber, der får den til at binde vand og forhindre fugt i at trænge ud. Vælg en olie, der har mættede eller enumættede fedtsyrer.
 1. En god solcreme. Dette er det vigtigste, du kan give din hud. Solcreme sørger for at reflektere lys væk fra huden. Solens stråler (UVA og UVB) kan føre til for tidlig ældning af huden og forårsage pigmentpletter. Undgå at blive solbrændt for alt i verden! 

Puh. Derefter gennemgik vi de vigtigste hudplejerutiner for at give huden glød og næring indefra og ud. Så var der makeup:

 1. Du kan afslutte med makeup, hvis du føler behov for det. Makeup kan for eksempel dække rødme, mørke pletter eller misfarvning. Du kan gå efter en god primer under et fundament eller en tonet fugtighedscreme, inden du slutter med en concealer. Du kan også bruge en concealer alene. Et let pulver holder makeupen på plads hele dagen.

Men måske tror du, at hele denne proces lød noget … besværlig? Godt. Heldigvis er det muligt at “snyde” lidt. Hvis du vælger et kosttilskud, der indeholder essentielle fugtighedsvigende stoffer og vitaminer, vil du langtfra give din hud alt, hvad den har brug for!

Ren hudpleje i pilleform

GreatSkin er et produkt som indeholder hele 1000 mg kollagen, foruden C-vitamin som bidrager til normal kollagendannelse, hvilket er vigtigt for hudens normale funktion. Tilskuddet indeholder desuden hyaluronsyre, som har den vigtige opgave at binde vand til kollagen og give huden masser af fugt. De to skønhedsvitaminer biotin (B7) og riboflavin (B3) hjælper med at opretholde normal hud.

Så hvis du kan lide at gøre det let, er GreatSkin den bedste løsning til din hud.

Prøv 

GREAT

SKIN 

i 60 dage

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.